100% sporten naar jouw mogelijkheden met professionele ondersteuning

Op zoek naar een bepaalde sport of sporttak? Recrean sportcentrum staat klaar met advies en ondersteuning voor de startend én de die-hard sporter.
Bij recrean vind je de sport die je zoekt!

»

Nieuwe sportmogelijkheden vanaf 18/05/20!

Spinning
De veiligheidsraad zette deze week het licht op groen voor buitensporten in groep.
Aangezien we bij de constructie van onze 2 nieuwe padelcourts een groot terras hebben aangelegd dat aan onze spinningzaal grenst, geeft ons dat de mogelijkheid om jullie spinning in open lucht aan te bieden.
Vanaf volgende week bieden we jullie 3 dagen per week een (of meerdere) spinninguurtje(s) aan: di, woe en dond met uitz van dond 21/05. Uiteraard kunnen we het aantal uren uitbreiden indien daar vraag voor is. We hopen dat jullie er ook zin in hebben en kijken er naar uit om jullie terug te zien op de spinningfiets.
Alle praktische info hier!

Padel / Tennis

Reserveren voor NIET-LEDEN PADEL kan via inschrijvingsformulier, voor leden padel en tennis via tennis vlaanderen.

Vanaf Maandag 18 mei mogen we 2-2 spelen, ook al wordt dat niet expliciet geschreven.
Een training met 20 spelers mag onder de strikte Coronavoorwaarden zoals de social distancing, het ontsmetten, niet blijven hangen, ...
De regels tijdens het spelen van padel/tennis zijn evenmin versoepelt: je mag nog steeds enkel je eigen ballen aanraken, tijdens het spelen moet je afstand houden ook al wil dit zeggen dat je een bal moet laten gaan, ... Een samnvatting vind je in het schema hieronder en deze regels hangen ook uit in Recrean.
Tennisvlaanderen benadrukt dat de goedkeuring er is kunnen komen omdat de clubs, en dus ook wij, ons tussen begin mei en vandaag goed aan de voorwaarden hebben gehouden.
Zowel Tennisvlaanderen als recrean Padel en TCO vragen dus opnieuw met aandrang om dat evengoed verder zo te doen.
We zullen met meer mensen aanwezig zijn, iedereen heeft zin om opnieuw “ te socialisen” en dat is nu net wat niet mag.
Er moet ook een” toezichthouder” aanwezig zijn. Als Jan aanwezig is in recrean dan zal Jan toezichthouder zijn. Indien Jan er niet is ( avond en weekend) , dan stellen we de eerste naam van de lopende reservatie verantwoordelijk voor “ zijn groep” van 4 spelers !!
We zijn verheugd dat we het normale spelletje opnieuw mogen spelen en hopen dat jullie ook vanaf nu de regels goed zullen blijven opvolgen.
Hierbij overlopen we nog eens de belangrijkste regels:

 • Zowel spelen als les volgen mag met 4
 • Er moet een toezichthouder zijn
 • 1.5 m social distancing blijft behouden
 • Je moet toekomen, spelen en nadien onmiddellijk weer de club verlaten
 • De 4 spelers moeten niet steeds dezelfde spelers zijn

Recrean ADIDAS  & DUNLOP racketshop: Onze racketshop heeft voldoende stock om het padel en tennisseizoen spetterend te kunnen starten. Weliswaar heeft corona daar anders over beslist maar we hebben rackets voor u in elke prijsklasse, elk model kan getest worden en u hoeft dus niet online te zoeken. Huren kan jammer genoeg niet maar we doen ons uiterste best om u de beste racket te bezorgen tegen de beste prijs! Onze startprijs is 59€! Besnaringsservice voor tennis zal ook opnieuw mogelijk zijn. Voor meer info: jan@recrean.be.

Elke weekdag zal er iemand aanwezig zijn tussen 11u en 17u om de aanvragen die per mail verstuurd zijn te behandelen en/of uw vragen telefonisch te beantwoorden.

Hopelijk mogen we in juni het centrum openen. Dit alles hangt af van hoe correct we de regels naleven en dus het aantal besmettingen helpen dalen. Mogen we jullie dan ook vragen om de regels goed op te volgen dit zowel voor de gezondheid van de bevolking als om de kans op een vrij 'normale' (sportieve) zomer groot te houden! Alvast bedankt en geniet van het sporten!

Outdoor Tennis

 • Reservatie: via tennis vlaanderen. (mits je lidmaatschap in orde is!)
 • TCO laat enkel leden toe op zijn terreinen.
 • Dubbel spelen mag maar er is telkens een 'toezichter' noodzakelijk. Als Jan Vercammen aanwezig is in recrean, neemt hij deze taak op zicht. als Jan er neit is (avond en weekend) beschouwen wij de 1ste naam op de reservatie als toezichter. Hij/zij is verantwoordelijk voor het juist opvolgen van de coronamaatregelen
 • Alle info op tc-oudenaarde!

Padel

 • Reservatie NIET-LEDEN: via het inschrijvingsformulier.
 • Reservatie LEDEN: via tennis vlaanderen (mits je lidmaatschap in orde is!)
 • De 2 nieuwe padel terreinen zijn klaar! We hebbend dus vanaf 04 mei, 4 terreinen beschikbaar!
 • Dubbel spelen mag maar er is telkens een 'toezichter' noodzakelijk. Als Jan Vercammen aanwezig is in recrean, neemt hij deze taak op zicht. als Jan er neit is (avond en weekend) beschouwen wij de 1ste naam op de reservatie als toezichter. Hij/zij is verantwoordelijk voor het juist opvolgen van de coronamaatregelen
 • Les kan vanaf nu ook met 4 (of meer, open voor leden en niet-leden). Voorlopig beperken we het aantal lessen per week per persoon tot eenmaal gezien de beperkte speelmogelijkheden. Les kan op ma en woe met Pieter, op di en do met Kristof.

Sporten in coronatijden: de regels!

Hierbij een overzicht van de regels bij het sporten.

Mogen we jullie vragen deze nauwgezet op te volgen zodat we enkel maar vooruit gaan en we kunnen genieten van een 'normale' sportieve zomer! Alvast bedankt!

Recrean sportcentrum heeft een ruime keuze voor elke sporter. Competitie of recreatief, iedereen kan sporten op de verschillende locaties. Je kan ons vinden in Oudenaarde, het hart van de Vlaamse Ardennen. 

Naast onze brede waaier aan sporten kan je ook bij ons terecht voor een hapje en een verfrissend drankje voor of na het sporten.

Inschrijven op nieuwsbrief

2 nieuwe Padel terreinen!

Vanaf heden zijn er 4 terreinen beschikbaar voor leden en niet-leden!

Padel is een racket- en balsport voor enkelspel of voor dubbelspel, waarbij met een bal (te vergelijken met een tennisbal) wordt gespeeld. Het is een mix van tennis en squash.

Ontdek hier meer over deze sport

Onze sporten

Recrean sportcentrum biedt een ruim sportief aanbod aan. Je kan o.a. bij terecht voor:

Ontdek al onze sporten